• Vox audita perit, littera scripta manet. - Puhuttu sana häviää, kirjoitettu teksti säilyy.
  • Vox audita perit, littera scripta manet. - Puhuttu sana häviää, kirjoitettu teksti säilyy.
Salmela Veikko: Kivimies

Salmela Veikko: Kivimies

Myymälän hyllyssä :-)

Kuvaus

Veikko Salmelan (s. 1930) peruselementit ovat kivi ja vesi. Kivi ammattina, kivenhakkaajana. Vesi harrastuksena ja vapaa-ajan rikastuttajana, pääasiassa melonnan muodossa.

"Joitakin viikonloppuja meni, kun työt lauantaina loppui klo 13.00, ruokailu, sitten Saimaalle melomaan. Se oli 40 km. Ja sunnuntaina sama lenkki, eli yht. 80 km. Että sill viisiin."

Kivimies on nyt 81-vuotias. Hän johtaa jo viidennessä polvessa toimivaa Keski-Suomen Kiviveistämö Osakeyhtiötä. Apuna hänellä on kaksi sukulaispoikaa.

Suomen Kanoottiliitto ry on myöntänyt Veikolle melonta-neuvoksen arvonimen. Neuvoksia on Suomessa kaikkiaan kymmenen. Ansio on tullut menestyksekkäästä kilpaurasta sekä uutterasta työstä Mikkelin Melojat ry:n hyväksi.

Veikko on ikänsä harrastanut itseilmaisua. Nuorena hän suoritti kirjeopistomuotoisen ABC-piirustuskoulun, joka loi tukevan pohjan myös valokuvauksen harjoittamiselle.

Tämä kuvateos on syntynyt aineistosta, joka ei rajoitu kuviin: Veikon huolella säilömät runot, laulelmat, muistelmat ja luonnosvihkot ovat olleet kirjan raaka-aineina.

Veikko Salmela on Kivimies. Kulkee Vetten Päällä.


Lisätietoja tuotteesta

ISBN
9789529294305
Kustantaja
Veikko Salmela
Painovuosi
2011
Painos
1.
Sivumäärä
192
Sidonta
Sidottu, kuvakannet
Kunto
Uutta vastaava (K5)
Julkaisun kieli
suomi