• Vox audita perit, littera scripta manet - löydät kirjamme VERKKOKAUPAN NÄYTEIKKUNASTA
  • Vox audita perit, littera scripta manet - löydät kirjamme VERKKOKAUPAN NÄYTEIKKUNASTA

Lautapeli - Catan peruspeli , suomenkielinen (uusi tuote, 24% alv)

Myymälän hyllyssä :-)

Kuvaus

Kieli: suomi

Pelaajamäärä: 3-4

Peliaika: 45-90 min

Ikäsuositus: 10+

Julkaisuvuosi: 2011, 1995

Julkaisija: Lautapelit.fi

Palkintoja: Spiel des Jahres (Saksa) Deutscher Spiele Preis (Saksa)

Pelimekaniikat: Kaupankäynti Nopat Settien keräily

Klaus Teuberin Catan (Settlers of Catan, Siedler von Catan) on useilla Vuoden peli -palkinnoilla palkittu peli joka on toiminut tienraivaajana uuden aallon saksalaisille lautapeleille. Se asettaa pelaajat uudisrakentajien asemaan asuttamaan alati muuttuvaa Catanin saarta.

Pelilauta kootaan kuusikulmaisista laatoista, joten saari muodostuu joka peliin erilaiseksi. Tiet ja talot kuvaavat pelaajien kehittyvää asutusta saarella. Pelin komponentit ovat ensiluokkaisia laadultaan ja näyttävät yksinkertaisen tyylikkäiltä.

Pelissä on paljon piirteitä, jotka tekevät siitä monien suosikkipelin: osista koottava joka kerta erilainen lauta takaa vaihtelua peliin, säännöt ovat helpot ja selkeät, sotimisen sijasta kilpailu tapahtuu kauppaa käyden ja rakentaen, pelissä on sopiva annos tuuria...

Jokaisella vuorolla aktiivinen pelaaja heittää noppaa. Nopanheitto kertoo, mitkä alueet tuottavat raaka-aineita. Jos pelaajalla on kyseisen alueen vieressä kylä tai kaupunki, hän saa kortteja. Sen jälkeen pelaajat voivat vaihtaa keskenään kortteja mielensä mukaan. Lopuksi aktiivinen pelaaja saa rakentaa korteillaan uusia teitä, teiden päähän kyliä ja kylien paikalle kaupunkeja. Myös elämisen kehitystä kuvaavia kehityskortteja voi hankkia.

Pelissä on muutama mutka matkassa. Seiskan heittävä pelaaja saa siirtää rosvoa, joka vie kortteja, estää tuotannon riivaamallaan alueella ja antaa pelaajien varastaa kortteja muilta pelaajilta. Pelaajatkin voivat kinastella keskenään, vaikka suoraa sotimista ei sallitakaan. Yleisin taktiikka on rakentaa kylänsä siten, ettei toinen pelaaja pääse haluamilleen paikoille. Nopeampi rakentaja vie aina parhaat paikat!

Cataniin tutustuminen on olennainen osa lautapelialan yleissivistystä. Se on sen lisäksi poikkeuksellisen hyvä peli, joka sopii erinomaisesti myös houkuttelemaan uusia harrastajia lautapelien pariin.

Sisältö:

19 maastolaattaa

6 kehyspalaa joissa 9 satamaa

95 raaka-ainekorttia

25 kehityskorttia

4 rakennuskustannuslaattaa

2 voittopistelaattaa (pisin tie, suurin armeija)

2 korttitelinettä

16 kaupunkifiguuria

20 kyläfiguuria

60 tiefiguuria

1 rosvofiguuri

18 numerolaattaa

2 noppaa

ohjekirja

Lisätietoja tuotteesta

Muuta/tarkempi kuvaus
Kun ostat lautapelin Tessin myymälästä tai verkkokaupasta, voit samalla ostokerralla valita 15 euron arvosta hyllyistämme käytettyjä kirjoja tai sarjakuvalehtiä. Tätä tarjousta et muualta löydä! Jos tilaat lautapelin verkkokaupasta, voit kertoa tilauksen yhteydessä viestillä kauppiaalle, minkä käytetyn kirjan tai sarjakuvan 15 euron arvosta haluaisit tilaukseesi mukaan (älä tilaa näitä tuotteita verkkokaupasta). Edun voi hyödyntää vain oston yhteydessä. Uusi, arvonlisäverollinen tuote, hInta 39,00 EUR (31,45 + 7,55 ALV 24%)