• Vox audita perit, littera scripta manet - löydät kirjamme VERKKOKAUPAN NÄYTEIKKUNASTA
  • Vox audita perit, littera scripta manet - löydät kirjamme VERKKOKAUPAN NÄYTEIKKUNASTA

Lammi Esko: Sururistin kantajat

Myymälän hyllyssä :-)

Kuvaus

Esittelyteksti

Suomen vuosina 1939-1945 käymät sodat aiheuttivat mittaamattomia inhimillisiä ja aineellisia kärsimyksiä. Rintamalla taistelevien sotilaiden ja heitä tukevien joukkojen ohella kärsijöitä olivat ne, jotka menettivät sodassa läheisensä. Lohdutuksena kaatuneiden lähiomaisille luovutettiin 4. luokan Vapaudenristi miekkojen kera mustassa nauhassa eli sururisti. Sururisti kosketti lähes 100 000 äitiä ja isää, 30 000 aviovaimoa ja 50 000 lasta, mutta sen kanto-oikeus myönnettiin vain kaatuneen äidille tai aviopuolisolle, myöhemmin vanhimmalle tyttärelle.

"Tietokirjailija, kapteeni evp. Esko Lammin kirja Sururistin kantajat on erinomainen kuvaus Kaatuneitten Omaisten Liiton (KOL) omasta historiasta sotavuosista näihin päiviin asti. Teos tuo uudella tavalla esille varsinkin niitä asioita, joita liitossa on tapahtunut tämän vuosituhannen puolella. Se kertoo myös siitä murroksesta, mihin KOL joutui 2000-luvun alussa, kun sotaorvot alkoivat järjestäytyä ja tulivat mukaan liiton toimintaan. Elossa olevien sotaleskien keski-ikä on jo 95 vuotta, joten on selvää, että sururistin kantajien joukossa on tapahtunut sukupolvenvaihdos.

Suosittelen kirjan lukemista, sillä se sisältää sururistin kantajien traagisia elämäntarinoita ja on samalla osa sotaleskien ja sotaorpojen historiaa. Teos on perinnetyön vaalimista parhaimmillaan."

Pentti Lehtimäki
Kenraaliluutnantti
Kaatuneitten Omaisten Liiton kunniapuheenjohtaja

Lisätietoja tuotteesta

ISBN
9789522355140
Kustantaja
Mediapinta
Painovuosi
2012
Sivumäärä
201
Sidonta
Nidottu
Kunto
Uutta vastaava (K5)
Julkaisun kieli
suomi