• Vox audita perit, littera scripta manet - löydät kirjamme VERKKOKAUPAN NÄYTEIKKUNASTA
  • Vox audita perit, littera scripta manet - löydät kirjamme VERKKOKAUPAN NÄYTEIKKUNASTA

Laaksonen Mikko: Koteja suomalaisille. Arava-arkkitehtuuria 1949-1966

Myymälän hyllyssä :-)

Kuvaus

”Koteja suomalaisille – Arava-arkkitehtuuria 1949–1966” kertoo miten Suomi nousi kohti asuntoarkkitehtuurin kansainvälistä kärkeä sodan ja niukkuuden jälkeen. Arava-järjestelmä mahdollisti asuntorakentamisen lisäämisen ja monipuolistumisen, ja vaikutti kaupunkien, lähiöiden ja pientalojen muotoutumiseen. ”Koteja suomalaisille” esittelee tekstein ja kuvin esimerkiksi Espoon Tapiolan, Tampereen Kalevan, Oulun Karjasillan ja Helsingin Roihuvuoren asukkaille heidän kotiensa suunnittelun taustat.

Suomalaista modernistista asuntoarkkitehtuuria kehiteltiin 1930-luvulla ja 1940-luvulla niukkuuden olosuhteissa, ja se sai vaikutteita pohjoismaisista esikuvista. Lopulta suomalainen arkkitehtuuri muodostui itse esikuvaksi kylmän sodan rintamalinjan molemmin puolin. Teoksessa on historiallisten ja nykyvalokuvien lisäksi kymmeniä pohjapiirroksia. ”Koteja suomalaisille” on tarkoitettu kaikille arkkitehtuurista kiinnostuneille, sekä laadukkaan asuntosuunnittelun oppikirjaksi asuntosuunnittelijoille ja rahoittajille. Se on investointi, jos haluaa ymmärtää paremmin suomalaisen asuntorakentamisen historiaa ja nykypäivää.

Kirja on FM, tietokirjailija Mikko Laaksosen kymmenes kirja arkkitehtuurista ja paikallishistoriasta. Aiempia teoksia ovat mm. Turun raitiotiet (2008), Turun seudun arkkitehtuuriopas (2013, yhdessä Juri Nummelinin kanssa), Erik Bryggmanin arkkitehtuuri (2016), Betoni ja modernismi – arkkitehti Pekka Pitkänen 1927 – 2018 (2020) ja Turun lähiöt (2021, yhdessä Petri Aallon kanssa). AtlasArt on aiemmin julkaissut kirjat ”Turun seutu kartoin” (2015) ja Turku: historialliset kaupunkikartat (2018).

Lisätietoja tuotteesta

ISBN
9789527345245
Kustantaja
AtlasArt Oy
Painovuosi
2024
Painos
1.
Sivumäärä
176
Sidonta
Sidottu, kuvakannet
Kunto
Uutta vastaava (K5)
Julkaisun kieli
suomi