• Vox audita perit, littera scripta manet - löydät kirjamme VERKKOKAUPAN NÄYTEIKKUNASTA
  • Vox audita perit, littera scripta manet - löydät kirjamme VERKKOKAUPAN NÄYTEIKKUNASTA

Karasma Katri: Kristallipallo - Äidinkielen opetuksen käsitteet

Myymälän hyllyssä :-)

Kuvaus

Lukemisesta esitellään sen opetusmenetelmät: Domanin menetelmä, lukuleikit, kirjain- ja äännemenetelmä, tavuittain liukuminen, LPP- ja Käts-menetelmä, lukustrategiat, lukudiplomi, lukupiiri, kirjavinkkaus, ihmettelylaput, digitaalinen lukeminen ja lukemisen ymmärtämisen teoriat.

Kirjoittamisesta esitellään prosessikirjoittaminen, kokonaisvaltainen, yhteisöllinen ja itsenäinen kirjoittaminen sekä genrepedagoginen lähestymistapa. Koulukirjoittamisen tekstilajeista määritellään aine, aineistoaine, essee, blogi, yleisönosastokirjoitus ja luetellaan mediatekstejä. Kirjallisuuden analyyseista esitellään novelli-, runo-, satu-, näytelmäja elokuva-analyysi.

Kirja ottaa esille vähälle huomiolle jääneen opetuksen tutkimuksen ja sen tutkimusmenetelmät. Ylioppilaskokeen kehittäminen on omana artikkelina, samoin kuin sen tutkimus. Kirja noudattaa perinteisen ja aikuisten kieliopin mukaisia käsitemäärittelyjä, jotka ovat paljolti samat kuin Tieteen termipankissa. Niitä on pyritty selittämään mahdollisimman ymmärrettävästi. Ne on tarkoitettu tiedoksi opettajalle.

Toiminnallisen kieliopin tavoite on oppilaskeskeisyys ja oppilaan oman sisäisen kieliopin hyväksi käyttäminen. Kielioppia harjoitellaan draamamenetelmin.

Lisätietoja tuotteesta

ISBN
9789529401093
Kustantaja
Katri Karasma
Painovuosi
2018
Painos
1.
Sivumäärä
376
Sidonta
Nidottu
Kunto
Uutta vastaava (K5)
Julkaisun kieli
suomi