• Vox audita perit, littera scripta manet. - Puhuttu sana häviää, kirjoitettu teksti säilyy.
  • Vox audita perit, littera scripta manet. - Puhuttu sana häviää, kirjoitettu teksti säilyy.

Antikvaarinen Kirjakauppa Tessi

sijaitsee Espoossa, Tapiolan puutarhakaupungissa osoitteessa Mäntyviita 4. Tässä Tapiolan itäisen lähiön maamerkkinä olevan Mäntytornin kivijalkamyymälässä on myyty kirjoja jo aivan Tapiolan perustamisesta lähtien, vuodesta 1954. Tapiolan puutarhakaupungin peruskivi muurattiin myymälämme ikkunan edustalle 5. syyskuuta, 1953. Kauppamme on Tapiolan vanhin myymälä ja on aina toiminut kirjakauppana. Antikvaarinen kirjakauppa myymälä on ollut 1970-luvun loppupuolelta lähtien. Nykyinen omistajaperhe on pyörittänyt kauppaa vuodesta 2011.

Pidämme myynnissä kaikkia kirjallisuuden lajeja, niin kaunokirjallisuutta kuin scifiä, historiaa ja taidetta, filosofiaa ja tekniikkaa, dekkareita ja lastenkirjoja. Kirjat täyttävät myymälän katutason hyllyt ja kellarin sokkeloiset kiemurat.

Mäntyviita 4, Tapiola

Länsimetrolla Tapiolan divariin

Tässä vanhassa 1960-luvun kuvassa näkyy Tapiolan metroaseman sijainti. Matkaa Tessiin on noin 900 metriä.

Kino Tapiolan vieressä

Antikvaarinen Kirjakauppa Tessi sijaitsee kuvassa oikealla olevan Mäntytornin kivijallassa, aivan taustalla olevan Kino Tapiolan vieressä.

Iltavalaistuksessa

Vaihdamme näyteikkunamme valikoimaa noin kerran kuukaudessa. Illan hämärässä kirjoja valaisee yksi, rauhallinen pöytälamppu.

Tervetuloa tutustumaan koko valikoimaamme myymälän aukioloaikoina ti-pe 11-17 ja la 11-15. Maanantaisin kauppamme on suljettu.

Haluatko tarjota kirjojasi meille?

Jos haluat myydä kirjojasi tai sarjakuviasi meille, pyydämme sinua ensiksi ottamaan tarjoamastasi kohteista muutaman kuvan ja lähettämään ne meille sähköpostitse mantyviita@kajaste.net . Aseta kirjat pinoon pöydälle tai lattialle, tai anna olla hyllyssä, ja kuvaa ne selkämyspuolelta. Yhteen kuvaan saa mahtumaan tyypillisesti 30-40 kirjaa. Selkämyksistä otettu kuva kertoo riittävästi sen arvioimiseksi, onko tarjoamasi kirjaerä sellainen, että siinä on ns. tarpeeksi kaupallisesti kiinnostavaa tavaraa. Sarjakuvia voit kuvata levittämällä pinoa hieman niin, että niiden kuntoa, selkämyksen taittumista yms., pystyy alustavasti arvioimaan. Saatuamme viestisi, annamme pikaisen palautteen jatkosta. Emme halua erityisesti ostaa vain yhtä tai kahta kirjaa, vaan annamme palautteen aina koko erästäsi. Jos kirjoissasi on omistajan nimi tms. kirjoitusta, älä poista sitä yliviivauksin tai leikkaamalla pois, sillä tämä vain pilaisi kirjan.

Jos olet tuomassa kirjojasi tai sarjakuviasi myymäläämme, huolehdithan, etteivät ne joudu matkalla kosteudelle alttiiksi. Kovilla sadeilmoilla tai lämpötilan liikkuessa nollan molemmin puolin nousee riski kosteusvaurioille, jos tavara on vaikkapa auton takakontissa muutamankin tunnin yön yli seisottamisesta puhumattakaan. Kosteusvaurioituneita kohteita emme voi ottaa myyntiin.

Käymme kauppaa rahalla ostamalla tai vaihtokauppana. Jos tarjolla oleva erä ei mielestämme ole kaupallisesti riittävän arvokas tai arvioimme sen jälleenmyynnin kestävän kovin kauan, tarjoamme todennäköisesti vaihtokauppaa. Tällöin sovimme summan, jolla annamme korvaukseksi tavaraa myymälästämme tai lahjasetelin, jolla voit myöhemminkin käydä ostamassa. Koska saamme myyntitarjouksia useita päivittäin, voimme myös päätyä vastaamaan kohteliaimmin kiitos ei varastotilanteestamme johtuen.

Meiltä kysytään päivittäin, mitkä kirjat (tai sarjakuvat) menevät parhaiten kaupaksi, mitä kirjoja haluaisimme ostaa. Tähän kysymykseen ei ole selkeää, musta-valkoista vastausta. Yleisesti voi sanoa, että kaikki uusi, viimeisen vuoden, parin sisällä julkaistu kirjallisuus on menevää tavaraa, samoin vaikkapa science fiction- eli tieteiskirjallisuus tai sotahistoriallinen kirjallisuus. Ja hyvin heikosti myyvää kaikki kirjakerhojen julkaisut, kootut tai valitut teokset yms. Ei siksi, että nämä kirjat olisivat laadullisesti, kirjallisuutena huonoja, vaan siksi, että niitä on painettu aivan liian suuret määrät suhteessa antikvariaattien kirjallisuuden "jälkimarkkinoiden" vaatimattomaan kysyntään.

Vanhat kotisivumme

Vanhoilta kotisivuiltamme löydät mm. kokoelman hyödyllisiä linkkejä, esittelyn myymälämme Tapiola-aiheisesta postikorttinäyttelystä, parhaita paloja Facebook-poustauksistamme vuosien varrelta sekä kokoelman pieniä kirja-arvioita lukemistamme kirjoista.

Tessi

Yrityksemme nimi juontaa ajatuksesta, että liiketoimintamme on kierrättää kirjoja ja sarjakuvia niiden entisiltä omistajilta uusille. Niinpä ajattelimme, että olisi sopivaa käyttää myös yrityksemme nimessä kierrätettyä, jo kertaalleen käytettyä ja hyväksi koettua nimeä.

Tessi oli perheemme ensimmäinen vehnäterrieri, kelpo karvaturri, joka näin jatkaa olemistaan perheyrityksessämme. Logokuvassamme näkyvän mukavan lukutuolin selkänojalle on päätynyt edesmennyt kissamme Waldemar.

Antikvaarinen Kirjakauppa Tessi on Tessi Oy:n rekisteröity aputoiminimi.